Vragen? (088) 311 1200

Keuzestress!

Keuzestress, iedereen kent het waarschijnlijk wel; over je outfit, een nieuwe auto of de perfecte vakantie. Momenteel speelt het fenomeen ook regelmatig in roosterland.

Winanda Huizinga - directeur - 1

Keuzestress, iedereen kent het waarschijnlijk wel; over je outfit, een nieuwe auto of de perfecte vakantie. Momenteel speelt het fenomeen ook regelmatig in roosterland. Programma’s zijn sterk in ontwikkeling en er is gezonde concurrentie op de markt. Processen stroomlijnen en maatwerk in het onderwijs zo goed mogelijk ondersteunen, zijn speerpunten van de softwareleveranciers.

Onderwijskundige en toekomstplannen

Scholen voelen meer en meer de noodzaak om goed om zich heen te kijken, doordat hun huidige programma niet goed meer aansluit bij hun onderwijsbehoefte of het roosterprogramma waarmee ze werken niet meer ondersteund wordt. Maar welk roosterprogramma past het beste bij de school? Een vraag die wij ook regelmatig krijgen van onze klanten. Helaas is er niet een eenduidig antwoord. Naast een verschil aan mogelijkheden, speelt ook een persoonlijke voorkeur en gevoel mee. 

Roosterprogramma voor organisatie

Zo heb ik recent een scholengroep mogen begeleiden naar het meest passende roosterprogramma voor hun organisatie. Een traject met presentaties van de leveranciers en schoolbezoeken om ervaringen op te kunnen halen. Zoveel mensen, zoveel wensen, was hier ook sterk van toepassing. Onderwijskundige verschillen tussen de locaties en verschillende toekomstplannen, maakten de keuze lastig. Keuzestress was zeker aan de orde! Niet bij mij, maar bij de schoolleiding, zij maken de keuze en moeten er achter staan. Beide locaties verlaten ‘de strijd’ met een ander pakket. Niet zoals normaliter gewenst, maar in deze situatie de beste keuze. Wel met nog de mogelijkheden om onderling koppelingen tot stand te kunnen brengen, zodat de schoolbrede processen niet in het gedrang komen. Elke school is verschillend en vraagt om een maatwerkoplossing en dat is niet altijd de meest voor de hand liggende keuze. Geen keuzestress meer voor deze school, maar een toekomst met volop nieuwe mogelijkheden!

Overweegt jouw school ook over te stappen op andere software, en word je graag begeleid bij het traject? Klik dan eens hier.

Blijf op de hoogte! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Interim medewerker nodig?
Bekijk hier de mogelijkheden!

Liever telefonisch contact? Laat hieronder je gegevens achter en we bellen je binnen één werkdag terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.