Vragen? (088) 311 1200

Advies

Onze specialisten hebben de kennis en ervaring om kundig advies te geven op het gebied van roosteren, formatie, schooladministratie en onderwijsprocessen.
Informatie aanvragen

Advies met een breed perspectief

Wanneer onderwijsprocessen gesmeerd lopen, draagt dit bij aan een prettige schoolomgeving voor personeel en leerlingen. Supportwijs richt zich op het optimaliseren van de onderwijs organisatorische processen. Onze consultants kunnen adviseren bij het verbeteren van de processen van schooladministratie, formatie en roostering, maar er kan ook advies gegeven worden over de kwaliteit van het eindproduct. Denk daarbij aan de kwaliteit van het rooster, inrichting van uw schooladministratie of formatie. We dragen graag bij aan een goed geoliede schoolorganisatie, waarin rust en regelmaat ontstaat voor directie, personeel en leerlingen!

Ook kunnen we met u meedenken en brainstormen over de mogelijkheden van het ontwikkelen van uw onderwijs. Bijvoorbeeld bij de toepassing van maatwerk binnen uw organisatie en het  flexibeler maken van uw onderwijs voor leerlingen.

Naast advies op maat, vindt u hieronder ook andere advies gerelateerde diensten die we aanbieden.

Niet tevreden over uw rooster(proces)?

icoon RoosterpleinQuickScan

Supportwijs kan uw huidige rooster- en roosterproces analyseren. We leggen de organisatie van het roosterproces uitgebreid onder de loep met als doel het proces efficiënter te laten verlopen en het rooster te verbeteren. Meer informatie
Op zoek naar een onderwijsspecialist?

Werving en selectie

Bent u op zoek naar een nieuwe roostermaker of applicatie-, formatiebeheerder? Supportwijs kan ondersteunen bij de sollicitatieprocedure of zelfs het gehele proces uit handen nemen. Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte kandidaat voor uw organisatie! Meer informatie
Software passend bij uw onderwijs!

Softwarekeuze begeleiding

De softwaremarkt is continu in beweging en ontwikkeld mee met de behoeftes van het onderwijs. Beschikt u nog over de pakketten die zo goed mogelijk aansluiten op uw onderwijsproces? Wij helpen u graag om dit onder de loep te nemen. Meer informatie

Supportwijs - ReferentiesWat zeggen onze klanten?

Supportwijs - Referenties
"Een consultant van Supportwijs heeft met een objectieve blik constateringen gedaan, die ons als management verder hebben geholpen bij onder andere het eerder inzicht krijgen in onze formatie. Hier zijn we erg blij mee en dit gaat ons in de toekomst veel voordeel opleveren."
Sebastiaan van Hofwegen (directeur)
Penta Hoogvliet
"Supportwijs heeft een uitvoerige Quickscan over ons roosterproces gemaakt. N.a.v. deze Quickscan hebben zij ons geadviseerd met de aanbevelingen uit de Quickscan een roosterbeleidsplan op te stellen. Dat heeft ons enorm geholpen. Bijna alle knelpunten zijn opgelost, er is duidelijkheid en we zijn in staat snel en accuraat te roosteren."
Maarten van der Louw (rector)
Olympus College - Arnhem
"'De QuickScan levert je concrete aanbevelingen op die houtsnijden en die het verschil maken. Met verstand van zaken wordt de vinger op de juiste zaken gelegd en dit wordt smart geformuleerd in een leesbaar rapport."
Sjors Veltman (directeur)
Dockinga College - Dokkum
"Het Carolus Clusius College heeft Supportwijs in de arm genomen om de QuickScan af te nemen. Hiermee kon Supportwijs de processen rondom roosteren in kaart brengen en analyseren op efficiency. Dankzij de uitstekende analyse kunnen wij als school nu de vinger op de zere plek leggen en onze processen significant verbeteren. Hierbij zullen wij wederom een beroep doen op de expertise van Supportwijs."
Jacqueline Drok (directeur)
Carolus Clusius College - Zwolle
"Supportwijs heeft op het Zwijsen College een QuickScan van het roosterproces uitgevoerd. Door deze aanpak hadden wij snel zicht op wat er speelde. Uiterst deskundig zijn door Supportwijs vervolgens de nodige verbeterpunten in een rapport aangegeven. Voor ons was dit de ideale werkwijze om het roosterproces organisatiebreed te verbeteren."
Lau Specken (manager bedrijfsvoering)
Zwijsen College - Veghel
"Supportwijs heeft de school enorm geholpen met een snelle analyse en to-the-point adviezen!"
Martien Korsten (rector)
Segbroek College - Den Haag

Blog - nieuws, verhalen en meer

Roosterbord maakt herintrede

De meeste onderwijsmensen kennen hem nog wel, het roosterbord aan de muur. Hier is het vak van roostermaker ooit ontstaan. Helaas is met de intreding van de diverse roosterprogramma’s het bord naar ... Lees meer

profielfoto social media Supportwijs beeldmerk
Supportwijs
Blog - achtergrond

Flexroosters in het onderwijs…een verademing?

Iedere leerling is uniek, gebruikt een eigen manier van leren en heeft persoonlijke uitdagingen en belemmeringen. Daarom is maatwerk in het onderwijs de afgelopen 15 jaar steeds belangrijker geworden.... Lees meer

Ella Heerdink - consultant - 1
Ella Heerdink

Onze opdrachtgevers

Informatie aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Interim medewerker nodig?
Bekijk hier de mogelijkheden!

Liever telefonisch contact? Laat hieronder je gegevens achter en we bellen je binnen één werkdag terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.